Email Us info@arquimund.com
CALL US NOW FOR
YOUR INQUIRY
+34 675 43 43 83

Disseny arquitectònic i d’interiors

Cada edifici explica una història, una història incrustada a les parets, una història narrada pels seus creadors. Aquestes històries estan creades per la feina feta tant per arquitectes com per dissenyadors d’interiors. Com que tots dos tenen especificacions de treball similars que inclouen el disseny, les persones sovint es confonen entre aquestes professions que se sobreposen. La diferència bàsica és que un arquitecte dissenya l’estructura d’un edifici, mentre que un dissenyador d’interiors s’encarrega del que va dins de l’edifici.

Quines són les principals diferències entre l’arquitectura i eldisseny d’interiors?

Les dues professions es diferencien en la formació requerida, l’enfocament i el que dissenyen, de la següent manera: Què dissenyen: els arquitectes dissenyen edificis, mentre que els dissenyadors d’interiors dissenyen l’interior de l’edifici, que conté mobles, accessoris i altres complements, per assolir l’aspecte i la funció desitjats.

Què aprenen: un arquitecte està format per crear un edifici l’estructura del qual compleixi els codis de construcció nacionals, estatals i locals. Els interioristes entrenen per crear un ambient interior funcional i de qualitat.

En què s’han de centrar: els arquitectes se centren més en tècniques com la forma, els materials, el clima, la il·luminació, la ventilació i el terra, entre d’altres. D’altra banda, els dissenyadors d’interiors paren atenció a la psicologia humana i els aspectes emocionals dels espais.

Per exemple, els dissenyadors d’interiors creen habitacions d’hospital que afecten la psicologia del pacient i en milloren la recuperació, mitjançant colors tranquils / curatius, la llum de l’habitació, el moviment, finestres adequades i paisatges escènics, etc. De la mateixa manera, dissenyen espais que fomenten un millor aprenentatge en entorns educatius.